Zitten er schadelijke weekmakers in onze PVC vloeren?

Zitten er schadelijke weekmakers in onze PVC vloeren?

De laatste jaren is er veel over te doen geweest: schadelijke weekmakers in PVC vloeren. Weekmakers worden gebruikt om het PVC soepel te houden. Maar de ene weekmaker is de andere niet. Zo liggen Ftalaat weekmakers onder vuur omdat ze negatieve effecten zouden hebben op milieu en volksgezondheid. Worden deze schadelijke weekmakers gebruikt in de PVC vloeren die we verkopen?

Het korte antwoord: Nee. Wij verkopen alleen PVC vloeren van A-merken die hun zaakjes goed op orde hebben en geen ongezonde weekmakers gebruiken in hun vloeren.

Wat zijn weekmakers?

Het lange antwoord vereist iets meer uitleg. Om te beginnen met wat weekmakers eigenlijk zijn. PVC vloeren zijn op dit moment heel populair en dat is niet gek. Het zijn zeer sterke vloeren die heel geschikt zijn voor vloerverwarming. Daarnaast zijn PVC vloeren gemakkelijk in onderhoud én veel stiller dan veel andere materialen. Maar we krijgen steeds vaker de vraag of er geen schadelijke weekmakers in onze PVC vloeren zitten.

Er worden weekmakers gebruikt om kunststoffen zacht en flexibel te maken. Zo zijn weekmakers niet alleen terug te vinden in PVC vloeren, maar ook in speelgoed, spenen, douchegordijnen etc. Niet alle weekmakers zorgen voor gezondheidsrisico’s, maar sommige kunnen wel schadelijk zijn. Waaronder ftalaten.

Zitten er ftalaten in PVC vloeren?

Alle vloeren die wij verkopen zijn vrij van ftalaat stoffen. Dit is iets wat u ook kunt teruglezen op de verpakkingen van de PVC vloeren of de website van de leverancier. Twijfelt u toch? Vraag ons er gerust naar als u een bezoek brengt aan de showroom of bel ons op 030-7370813.

Picture of PVC en Laminaat

PVC en Laminaat

Wij hebben een groot assortiment PVC- en laminaatvloeren, vloerbedekkingen, woonaccessoires en meer. PVC en Laminaat is een familiebedrijf met ruime expertise in het adviseren over én leggen van PVC en laminaatvloeren.

Meer weten?

Vraag een vrijblijvende offerte aan of kom langs in de winkel aan de Arkansasdreef 34 in Utrecht.

Dinsdag t/m vrijdag: 12:00 - 18:00 uur
Zaterdag: 12:00 - 17:00 uur

Buiten openingstijden open op afspraak.

Vraag een vrijblijvende offerte aan