Hoeveel kost een PVC-vloer? Alles wat u moet weten over de kosten van een PVC vloer

Hoeveel kost een PVC-vloer? Alles wat u moet weten over de kosten van een PVC vloer

Bent u van plan om een PVC vloer in uw woning te plaatsen, maar heeft u nog geen hoeveel het gaat kosten? Geen zorgen, in dit artikel geven we u alle informatie die u nodig heeft om de volgende stap te zetten. Een PVC vloer is een moderne, duurzame keuze en inmiddels vrij populaire keuze voor een vloer in uw woning. Of u nu een strakke, houtlook vloer wilt of liever een tegelmotief, er is een PVC vloer voor elke stijl en smaak.

In dit artikel geven we een aantal factoren die de prijs van een PVC vloer beïnvloeden. We geven ook een schatting van de gemiddelde kosten per vierkante meter, zodat u een idee krijgt van wat u kunt verwachten.

Dus, als u nieuwsgierig bent naar de kosten van een PVC vloer en hoe u binnen je budget kunt blijven, bent u hier aan het juiste adres. Lees verder om alles te ontdekken wat u moet weten voordat je je PVC vloer koopt!

Voordelen van PVC-vloeren

PVC-vloeren bieden een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten vloerbedekking. Ten eerste is PVC een duurzaam materiaal dat lang meegaat. Het is bestand tegen slijtage en vervaging, waardoor het ook op de langere termijn mooi blijft. Daarnaast is een PVC-vloer gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Lees meer over het onderhoud van een PVC-vloer.

Een ander voordeel van PVC-vloeren is de vele beschikbare stijlen en patronen. Of u nu de warme uitstraling van hout wilt of de strakke look van tegels, er is altijd een PVC-vloer die past bij uw smaak en interieur. Daarnaast zijn PVC-vloeren verkrijgbaar in verschillende diktes en kwaliteiten, waardoor er een optie is voor vrijwel elk budget.

Sommige PVC-vloeren zijn ook geluiddempend, wat betekent dat ze het geluidsniveau in een ruimte verminderen. Dit maakt ze ideaal voor appartementen of woningen met meerdere verdiepingen. Ook met vloerverwarming is het mogelijk om een geschikte PVC vloer te vinden.

Kortom, de voordelen van PVC-vloeren zijn talrijk. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden, verkrijgbaar in verschillende stijlen en patronen, geluiddempend en geschikt voor vloerverwarming. Met al deze voordelen is het geen wonder dat PVC-vloeren steeds populairder worden!

Factoren die de kosten van een PVC-vloer beïnvloeden

De kosten van een PVC-vloer variëren behoorlijk! Hier zijn enkele belangrijke factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs:

 1. Kwaliteit van de vloer: PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en kwaliteiten. Over het algemeen geldt dat hoe dikker en duurzamer de vloer is, hoe hoger de prijs zal zijn. Als je op zoek bent naar een vloer die lang meegaat, is het de moeite waard om te investeren in een hoogwaardige PVC-vloer.
 2. Patroon en design: PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, patronen en designs. Sommige designs zijn complexer en vereisen meer vakmanschap om te produceren, waardoor de prijs hoger uitvalt. Als u een specifiek patroon of design in gedachten hebt, moet u er rekening mee houden dat dit invloed kan hebben op de prijs van de vloer.
 3. Legmethode: De manier waarop de PVC-vloer gelegd wordt, kan ook invloed hebben op de kosten. Er zijn verschillende legmethoden, bijvoorbeeld verlijmen en kliksystemen. Elke methode heeft zijn eigen prijskaartje, ook vanwege de ondervloer. We adviseren u graag over de legmethode die het beste bij uw woning, behoeften en budget past.
 4. Oppervlakte: Uiteraard speelt het aantal vierkante meters dat u nodig heeft ook mee in de kosten. Hoe groter het oppervlakte, hoe hoger de kosten. Het is belangrijk om het oppervlakte nauwkeurig op te meten voordat u een PVC-vloer gaat kopen, zodat u realistische offertes kunt opvragen en een goed beeld krijgt van de kosten.

Bij het bepalen van de kosten van een PVC-vloer is het belangrijk om rekening te houden met al deze factoren. Door na te denken over welke kwaliteit, design en legmethode u wilt, kunt u een beter idee krijgen van de totale kosten van uw nieuwe PVC-vloer.

Gemiddelde prijzen van PVC-vloeren

De prijzen van PVC-vloeren kunnen sterk variëren, afhankelijk van de kwaliteit, design en installatiemethode. Over het algemeen liggen de prijzen van PVC-vloeren tussen de €25 en €70 per vierkante meter. Hier zijn enkele richtlijnen voor de gemiddelde prijzen van PVC-vloeren:

 1. Budgetvriendelijke PVC-vloeren: Zoekt u een betaalbare optie, kan kunt u een budgetvriendelijke PVC-vloer overwegen. Deze vloeren hebben meestal een lagere dikte en eenvoudigere designs, waardoor ze goedkoper zijn. Let altijd goed op de aanwezigheid van schadelijke weekmakers! De prijzen van budgetvriendelijke PVC-vloeren liggen doorgaans tussen de €25 en €30 per vierkante meter.
 2. Middenklasse PVC-vloeren: Middenklasse PVC-vloeren bieden een goede balans tussen prijs en kwaliteit. Ze zijn meestal iets dikker en hebben een breder scala aan designs en patronen. De prijzen van middenklasse PVC-vloeren variëren meestal tussen de €30 en €50 per vierkante meter.
 3. Hoogwaardige PVC-vloeren: Hoogwaardige PVC-vloeren zijn dikker, duurzamer en hebben vaak complexere designs. Ze bieden de beste kwaliteit en een lange levensduur. De prijzen van hoogwaardige PVC-vloeren liggen meestal tussen de €50 en €70 per vierkante meter.

Het is belangrijk op te merken dat deze prijzen slechts richtlijnen zijn en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke merken, designs en de manier van leggen. Het is altijd een goed idee om prijzen te vergelijken en offertes aan te vragen voordat u een PVC-vloer koopt.

Kosten van het laten leggen van een PVC-vloer

Naast de kosten van de PVC-vloer zelf, moet u ook rekening houden met de kosten van het leggen. Het installeren van een PVC-vloer kan op verschillende manieren gebeuren, elk met zijn eigen prijskaartje.

 1. Zelf doen: Bent u handig of heeft u ervaring met het leggen van vloeren, dan kunt u overwegen om de PVC-vloer zelf te leggen. Hiermee bespaart u de kosten van het inhuren van een professional, maar het kan wel tijdrovend en uitdagend zijn. Het leggen van een PVC-vloer is anders dan het leggen van een laminaatvloer!
 2. Professionele installatie: Heeft u geen ervaring met het leggen van een vloer of besteed u de klus liever uit aan een professional? Wij leggen uw vloer graag snel en vakkundig. De kosten van professionele installatie variëren afhankelijk van de legmethode en het type vloer. Bij ons betaalt u voor de legservice tussen de €14,95 en €26,95 per vierkante meter.

Vergelijking van de kosten van PVC-vloeren met andere vloeropties

Bij het kiezen van een nieuwe vloer is het belangrijk om de kosten van verschillende vloeropties te vergelijken. Hier is een vergelijking van de kosten van PVC-vloeren met andere populaire vloeropties:

 1. Laminaatvloeren: Laminaatvloeren zijn over het algemeen goedkoper dan PVC-vloeren. De prijzen van laminaatvloeren variëren meestal tussen de €10 en €40 per vierkante meter, afhankelijk van de kwaliteit en het design. Laminaatvloeren zijn makkelijker zelf te leggen en bieden een goede duurzaamheid, maar ze zijn gevoeliger voor vocht en krassen dan PVC-vloeren.
 2. Houten vloeren: Houten vloeren zijn vaak duurder dan PVC-vloeren. De prijzen van houten vloeren variëren afhankelijk van het type hout en de afwerking. Massief houten vloeren kunnen variëren tussen de €70 en €120 per vierkante meter, terwijl lamelparketvloeren doorgaans tussen de €50 en €90 per vierkante meter kosten. Houten vloeren bieden een natuurlijke uitstraling en hebben een lange levensduur, maar ze vereisen meer onderhoud en kunnen gevoeliger zijn voor schade.
 3. Tegelvloeren: Tegelvloeren kunnen enorm variëren in prijs, afhankelijk van het type tegel en de afwerking. Keramische tegels zijn meestal goedkoper dan natuurstenen tegels. Tegelvloeren zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en geschikt voor vochtige ruimtes, maar ze kunnen koud aanvoelen en zijn moeilijker te installeren dan PVC-vloeren.

Bij het vergelijken van de kosten van verschillende vloeropties is het belangrijk om niet alleen naar de initiële kosten te kijken, maar ook naar de duurzaamheid, onderhoudsvereisten en levensduur van de vloer. PVC-vloeren bieden een goede balans tussen prijs, kwaliteit en duurzaamheid, waardoor ze een populaire keuze zijn voor veel huiseigenaren.

Waar te kopen en waarop te letten bij het kopen van een PVC-vloer

Bij het kopen van een PVC-vloer is het belangrijk om op enkele belangrijke aspecten te letten:

 1. Kwaliteit en garantie: Controleer de kwaliteit van de PVC-vloer en zoek naar een goede garantie. Hoogwaardige PVC-vloeren hebben meestal een langere garantieperiode, wat wijst op de duurzaamheid en kwaliteit van de vloer. Zorg dat de vloer geen schadelijke weekmakers bevat!
 2. Legmethode: Laat u goed adviseren over de verschillende legmethodes en het type ondervloer dat nodig is. Daarmee voorkomt u later veel gedoe. Als u zelf gaat leggen, zorg dan dat u de juiste gereedschappen heeft.
 3. Onderhoudsvereisten: Informeer naar de onderhoudsvereisten van de PVC-vloer. Sommige vloeren vereisen specifieke reinigingsmiddelen of onderhoudsprocedures, dus zorg ervoor dat u weet hoe u de vloer goed kunt onderhouden.
 4. Kleur en design: Kies een PVC-vloer die past bij uw persoonlijke smaak en interieur. Overweeg de kleur, textuur en patroon van de vloer en zorg ervoor dat het goed past bij de rest van uw interieur. Bij PVC en Laminaat is het mogelijk om grote stalen mee naar huis te nemen, zodat u beter kunt inschatten of een kleur en/of design bij uw woning past.

Het kiezen van de juiste vloer voor uw huis is een belangrijke beslissing. PVC-vloeren zijn een populaire en duurzame keuze. Bij het kopen van een PVC-vloer is het belangrijk om rekening te houden met de kosten, kwaliteit, design en legmethode. Door prijzen te vergelijken, offertes aan te vragen en verschillende merken te onderzoeken, kun je een goede keuze maken binnen je budget.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Picture of PVC en Laminaat

PVC en Laminaat

Wij hebben een groot assortiment PVC- en laminaatvloeren, vloerbedekkingen, woonaccessoires en meer. PVC en Laminaat is een familiebedrijf met ruime expertise in het adviseren over én leggen van PVC en laminaatvloeren.

Meer weten?

Vraag een vrijblijvende offerte aan of kom langs in de winkel aan de Arkansasdreef 34 in Utrecht.

Dinsdag t/m vrijdag: 12:00 - 18:00 uur
Zaterdag: 12:00 - 17:00 uur

Buiten openingstijden open op afspraak.

Vraag een vrijblijvende offerte aan